Kino klubas „8 ½“ žada alternatyvą komerciniam kinui

Daugelis dar gerai prisimename laikus, kai kinas pritraukdavo pilnas žiūrovų sales. Ir tik komerciniams Holivudo ir kitų šalių filmams užpildžius ekranus, nebeliko erdvės mieste tikriems kino meno gerbėjams. Siekdamas pakeisti tokią padėtį Klaipėdoje, miesto akademinis jaunimas kuria kino meno mėgėjų susivienijimą – kino klubą „8 ½”.

?????????????????????????????????????????????

Naujojo Klaipėdos kino klubo komanda. Organizatorių nuotr.

Pavadinimą klubas pasirinko pagal kino klasiko Federiko Felinio filmo pavadinimą. Klubo organizatoriai, įvairių uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentai, suburti Klaipėdos universiteto dėstytojo Kęstučio Meškio, bandys sukurti savotišką alternatyvą komerciniam popcorno kinui Klaipėdoje, kurios universitetinis miestas iki šiol neturėjo.

Įsikūręs naujoje „Kultūros fabriko” erdvėje ir modernioje kino salėje, klubas kartą per savaitę kvies į Europos, Lietuvos ir kitų šalių iškiliausių kino meno kūrinių peržiūras, premjeras, festivalius. Veržli ir jaunatviška klubo komanda neformalioje aplinkoje ne tik organizuos susitikimus su kino kūrėjais, aktoriais, režisieriais, bet ir kvies į įvairius edukacinius renginius. Taip pat kartu su aukštųjų mokyklų akademine bendruomene, iškiliais visuomenės atstovais ves diskusijas, kuriose laukiami visi neabejingi ir kinui, ir aktualioms dabarties problemoms.

Klubo atidarymas vyks vasario 28 d. 20 val. „Kultūros fabriko” kino salėje (Bangų g. 5A, Klaipėda).

Apie norą tapti kino klubo nariu galima informuoti tel.: +370 629 10592 arba el. paštu: kufa.kinas@gmail.com

Daugiau informacijos – Facebook paskyroje: Kino klubas „8 1/2″.

Parašykite komentarą