Klaipėdos krašto maisto tradicijos: filmo premjera

2021 m. gegužės 20 d. 16 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į filmo „Paštetas“ premjerą. Šis filmas tęsia Etnokultūros centro edukacinių renginių ciklą „Ką mes bevalgėm? Klaipėdos krašto tradiciniai valgiai“.

Kadras iš filmo „Paštetas“.
Kadras iš filmo „Paštetas“.

Pusvalandžio trukmės edukacinis filmas supažindins su Klaipėdos kraštui būdingu pašteto receptu. Jo paslaptį atskleis Irena Ungaro (Šukytė), kuri kulinarijos tradicijas paveldėjo iš močiutės Anos, kilusios iš Dreižių kaimo, ir mamos Irmos iš Pleškučių. Žiūrovai stebės pašteto gamybos procesą nuo mėsos paruošimo iki patiekalo serviravimo lėkštėje ir patys įsitikins, kuo šis valgis ypatingas. Dviejų šeimininkių darbą lydės šviesūs Irenos prisiminimai apie darbščią ir išmintingą močiutę ‒ buvusią nemažo ūkio savininko žmoną, garsią apylinkių siuvėją, spėjusią ne tik paskui vaikus ir anūkus, bet ir paskui madą. Sužinosime, kaip rengėsi prosenelė lietuvininkė ir kodėl negalima vakarais staipytis prieš veidrodį. Paklaidžiosime po pamario pievas, palei Vilhelmo kanalą, apžiūrėsime Dreižių kaimo tradicines sodybas, paklausysime Klaipėdos krašto dainų.

Režisierė ir scenarijaus autorė – Dalia Kiseliūnaitė, operatorius – Nerijus Jankauskas, montuotojas – Dalius Sakavičius.

Filmą bus galima pamatyti socialinio tinklo „Facebook“ Klaipėdos etnokultūros centro paskyroje arba „YouTube“ platformoje.

Klaipėdos etnokultūros centro informacija

Parašykite komentarą