„Garbanotas Bosistas” pristato gerbėjų kurtą vaizdo klipą

Atrodo, kad grupės „Garbanotas Bosistas” pažadas visiems naujo albumo „Room for You” kūriniams sukurti po vaizdo klipą pamažu pildosi. Šiandien  ji pristato naują, jau ketvirtą vaizdo klipą iš albumo „Room for You”. Kartu su juo grupė skelbia ir papildomus albumo pristatymo koncertus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Garbanotas_Bosistas_Nuotr_Dainius_Cepla

„Garbanotas Bosistas“. Dainiaus Čeplos nuotr.

Naujausias „Garbanoto Bosisto” klipas sukurtas pačių klausytojų. Sausio pabaigoje socialiniuose tinkluose grupės gerbėjai gavo namų darbų – nufilmuoti trumpą vaizdelį kūriniui „Keep Me There” (liet. „Leist ten pasilikti”). Mintis surinkti klausytojų videointerpretacijas dainos tema kilo kartu su (nepri)klausoma muzikos agentūra „Tilto namai”.

Per keletą savaičių į kvietimą atsiliepė daug grupės klausytojų. Užbaigti jų pradėtą darbą patikėta grupės draugui, režisieriui Martynui Valiui. „Reikia pasitikėti vieni kitų žvilgsniais. Labai nesikišom, nes buvo įdomu pamatyt, kaip Martynas mato šitą vaizdų koliažą savo patyrusia ir jautria dešiniąja akimi”, – pasakoja grupė.

„Mano aplankas su medžiaga rašo, kad gauta 175 videofailų – tikrai nemažai. Iš kiekvieno žmogaus – vidutiniškai po tris keturis, o kai kurie ir daugiau atsiuntė”, – pasakoja režisierius, prie gerbėjų namų vaizdelių praleidęs apie 40 valandų.

Režisieriaus „suklijuotą” vaizdą grupė sutiko smagiai. Muzikantai sako: „Sunku išskirti vieną vaizdelį – jie žiūrisi susidėję krūvon kaip kažkokia kelionė per mažus dalykus, kurie žmonėms gražūs ar juokingi. Tai – ir šokis, ir mašina be stogo, ir lietaus valgymas, ir miškas, ir draugai, ir ir ir…”

Anksčiau vaizdo klipą grupės dainai „Last Summer’s Day” jau sukūręs režisierius Martynas Valius kūrinį „Keep Me There” vadina ankstyvosios jaunystės ode bendrumui, bendruomeniškumui, kuris turėtų kurti geresnį pasaulį. Patys muzikantai pristato dainą kaip kūrinį apie visokius atspindžius, kurie kartais sumirguliuoja ežero paviršiuje ir juos pamačius norisi pabūti ilgiau.

„Daug minčių čia sudėta ir daug laiko praėjo, kol pavyko įamžinti šitą dainą. Dabar ji – apie bendrystės deficitą ir norą susilieti su visais, neprarandant savęs. Apie kažkokį mistišką siekį jaustis tikram… Bet kas žino, gal rytoj ji skambės apie visai kitus dalykus”, – svarsto grupės vokalistas Šarukas Joneikis.

Psichodelinio roko link „Garbanoto Bosisto” ketvertas Lietuvoje keliauja jau beveik dešimtmetį. Sugroję didžiausiose Lietuvos scenose, aplankę keliolika Europos šalių bei koncertavę svarbiuose Europos muzikos showcase festivaliuose, muzikantai Šarukas Joneikis, Mantas Joneikis, Kipras Pugačiukas ir Mantas Augustaitis šiuo metu tęsia antrojo albumo pristatymą.

Su skandinavais „Liima” grupė jau kovo 7 dieną pasirodys „Kablio” scenoje Vilniuje, vėliau „Room for You” gyvai bus sugrotas kovo 16 d. Alytuje, „Fenix” bare, kovo 17 d. – Klaipėdoje, bare „Raketa”, kovo 31 d. – Kaune, „Largo”. Albumas už Lietuvos sienų bus pristatytas balandžio 6 d. Talino muzikos savaitėje (Tallinn Music Week) bei balandžio 7 d. Rygoje.

Daugiau grupės „Garbanotas Bosistas” vaizdų ir garsų: www.facebook.com/garbanotasbosistas/

Parašykite komentarą