Etnokultūros centre – apie Mažosios Lietuvos tradicinį stalą

Artėjant didžiosioms metų šventėms daugeliui aktualu, kuo pavaišinsime susibūrusius artimuosius, svečius ir ką turėtume dėti ant stalo, kad jis būtų tradicinis. Gruodžio 19 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į Birutės Servienės paskaitą „Tradicinis švenčių stalas”.

Tradicinis_stalas

Organizatorių archyvo nuotr.

Birutė Servienė ‒ Rusnės salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė, Mažosios Lietuvos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, Lietuvininkų bendrijos narė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, Mažosios Lietuvos regiono kulinarinio paveldo žinovė. Ji žada klaipėdiečiams atskleisti, kaip atrodė senųjų krašto gyventojų kasdieninis ir šventinis stalas, priminti šventinio stalo unikalių patiekalų gaminimo subtilybes. Susirinkusius vilios verdamos kafijos, žolelių arbatos, avižų kisieliaus, šventinių saldumynų kvapai, išgirstus ir primintus receptus kiekvienas dalyvis galės panaudoti besiruošdamas šventėms.

Įėjimas nemokamas.

Paskaita yra projekto „Tradicija šeimai” renginys, iš dalies remiamas Lietuvos kultūros tarybos.

Klaipėdos etnokultūros centro informacija

Parašykite komentarą