„Dizaino manufaktūroje” – stiklo šviesos dirbtuvės

KKKC Meno kiemas (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) birželio 21, 22 dienomis kviečia kurti šviesą: užsukę į nemokamas „Dizaino manufaktūros” dirbtuves ir išlaisvinę savo fantaziją kartu su profesionalais, kolegomis, draugais ir bendraminčiais, padedami stiklo menininkių Audronės Andrulevičienės ir Valdos Verikaitės, iš pačių netikėčiausių medžiagų galėsite susikurti savąją Joninių šviesą.

stiklo_menas

KKKC Meno kiemo archyvo nuotr.

Šeštąjį sezoną veiklą tęsiantis projektas „Dizaino manufaktūra” šiemet dalyviams pasiūlys kūrybiškai pažvelgti į Klaipėdos miesto ir miestiečių problemas, aktualias visuomenei idėjas bei perteikti jas kuriant socialinį plakatą, apdovanojimą kultūros darbuotojui, socialinį videoklipą ir dizaino objektą iš perdirbamų medžiagų. Kūrybinio proceso metu savo srities profesionalai programos dalyviams suteiks meninių žinių ir supažindins su įvairiomis atlikimo technikomis.

Pirmasis susitikimas vyks birželio 21 ir 22 d. 16 val. su stiklo menininkėmis Audrone Andrulevičiene ir Valda Verikaite. Trijų valandų trukmės kūrybinėse dirbtuvėse dalyviams bus suteikta galimybė jungti stiklo meną, tiffani šviestuvų stilistiką ir šiuo metu taip madingą buitinių detalių perdirbimo tendenciją. Užsiėmimų metu galėsite susipažinti su įvairiomis stiklo apdirbimo technikomis, eskizų kūrimu, spalvų ir autorinių technikų pasirinkimu ir susikurti originalų šviestuvą – be šablono, išankstinių klišių ar išmoktų terminų. Kodėl gi nepabandžius susikurti savo Joninių šviesos?

Apie projektą „Dizaino manufaktūra”

„Dizaino manufaktūra” – tai nuo 2010 m. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vykdomas tarpsektorinis bendradarbiavimo projektas, skirtas plėsti kultūros ir meno prieinamumą bei sukurti naujus kūrybos produktus ir paslaugas, paremtus inovacijomis ir informacinėmis technologijomis. „Dizaino manufaktūra” taiko manufaktūros veikimo principus, kuomet atskirus produkcijos idėjų kūrimo ir gamybos etapus atlieka dirbtuvių dalyviai, besispecializuojantys skirtinguose darbo baruose. Projekto strategija yra sudaryti sąlygas besidominčiajam menu generuoti savo kūrybinę viziją nuo pirminio „proto šturmo” iki gamybos, nuo kūrybinės žaliavos iki gaminio, kurį pagamins bendrovės – projekto partneriai. Projekto metu yra kuriamas klasteris, vienijantis kultūros ir verslo atstovus. „Dizaino manufaktūros” veiklų tikslas – nuosekliai formuoti ir pristatyti Šiaurės ir Vakarų Europos šalyse populiarią „craftanddesign” tendenciją, kuomet atskirtis tarp profesionalaus amato, dizaino ir technologijų bei vizualinio ar medijų meno nėra tokia didelė, kaip Lietuvoje.

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) birželio 21, 22 d. 16 val. „Dizaino manufaktūros” stiklo meno dirbtuvės, lektorės Audronė Andrulevičienė ir Valda Verikaitė (trukmė – 3 val., užsiėmimai nemokami, registruotis tel. 8 618 14506 arba el. p. inga@kkkc.lt).

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Parašykite komentarą