Istorinių komiksų dirbtuvėse – Klaipėda iki pilies

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) vasario 20 d., šeštadienį, 13.00 val. vyks istorinių komiksų kūrybinių dirbtuvių ciklo antrasis užsiėmimas „Klaipėda iki pilies”, dalyvaus grafikė Lina Itagaki ir istorikas dr. Klaidas Perminas.

Klaipedos_komiksai_2

Istorinių kūrybinių dirbtuvių ciklas skirtas meno ir mokslo jungčiai – užsiėmimų metu dalyviai, įkvėpti mokslininko pasakojimų, savo įžvalgas fiksuoja komiksų piešiniais. Įvadinės ciklo kūrybinės dirbtuvės sulaukė neįtikimo populiarumo – norinčiųjų dalyvauti buvo tiek daug, kad ne visiems pakako vietos. Jose Klaipėdos universiteto lektorius, istorikas-archeologas dr. Klaidas Perminas bendrais štrichais pristatė Klaipėdos istoriją, o improvizuotos istorijos paskaitos dalyviai savo įspūdžius ar pastabas fiksavo piešiniais. Šio kūrybinio proceso rezultatas – nuotaikingas komiksų žurnalas zinas su visų dalyvių darbais.

Antroji kūrybinių dirbtuvių ciklo dalis bus skirta atidžiau pažvelgti į Klaipėdos istoriją akmens ir bronzos amžiais – kas dabartinio miesto vietoje buvo iki to laiko, kai 1252 metais Dangės upės žiotyse Livonijos ordinas ir Kuršo vyskupas nusiaubė gyvenvietę ir jos vietoje pastatė Memelburgo pilį, prie kurios kūrėsi miestas. Istoriko K. Permino pasakojimas ir vizualinė medžiaga apie šį laikmetį dirbtuvių dalyviams taps inspiracija kurti komiksus. Naujus užsiėmimų dalyvius su komiksų žanro ypatybėmis, atlikimo technika ir kitais kūrybos niuansais supažindins profesionali grafikė, iliustratorė Lina Itagaki.

Vasario 20 d., šeštadienį, 13 val. KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) istorinių komiksų kūrybinių dirbtuvių ciklo antroji dalis „Klaipėda iki pilies”, lektoriai – grafikė Lina Itagaki ir istorikas Klaidas Perminas (nemokamai, dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija el. paštu: inga@kkkc.lt arba tel. 8 618 145 06).

Parašykite komentarą