Metraštis „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien ’15” pristatytas Klaipėdoje

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) penktadienį vykęs renginys ypač svarbus buvo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariams, kadangi čia pristatytas ką tik išleistas periodinis Lietuvos fotomenininkų sąjungos metraštis „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien ’15” bei atidaryta fotografijų paroda „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien. Šiandienos atodangos”.

20151127-IMG_7708

Nerijaus Jankausko nuotraukos

Metraštis „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien ’15” pakeitė sovietmečiu fotomenininkų sąjungos leistą albumą „Lietuvos fotografija”. Leidinį sudaro keturi skyriai – „Gyvas archyvas”, „Šiandienos atodangos”, „Atradimai” ir „Šalia fotografijos”. Pristatymo ir parodos atidarymo metu dalyvavę Agnė Narušytė, Jurijus Dobriakovas ir Gytis Skudžinskas aptarė metraščio sudarymo bei šalies fotografijos tendencijas.

20151127-IMG_7741

Metraščio skyrius „Šiandienos atodangos” patikėtas sudaryti Gyčiui Skudžinskui. Atrenkant fotodarbus buvo orientuojamasi į pastaruoju metu vykstančius fotografijos meno procesus. Nuotraukos, publikuotos šiame skyriuje, eksponuojamos penktadienį KKKC Parodų rūmuose atidarytoje parodoje „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien. Šiandienos atodangos”.

20151127-IMG_7808

Skyriaus „Atradimai” sudarytojos Agnės Narušytės teigimu, ėmus gilintis į jaunųjų kūrėjų darbus, jų surado tiek daug, kad tapo iššūkiu atsirinkti verčiausius publikuoti leidinyje. Kai kurių fotomenininkų darbai pretendavo patekti iškart į kelis metraščio skyrius, todėl teko derėtis ir su kitų leidinio skyrių sudarytojais.

20151127-IMG_7742

Jurijus Dobriakovas, sudaręs skyrių „Šalia fotografijos”, renginio metu sulaukė daugiausiai kolegų klausimų apie kūrinių atrankos kriterijus.

Fotografijų parodoje „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien. Šiandienos atodangos” pristatoma 15 autorių ir 40 jų sukurtų darbų. Tai Algimantas Aleksandravičius, Mindaugas Ažušilis, Algis Griškevičius, Juozapas Kalnius, Aurelija Maknytė, Artūras Morozovas, Aleksandras Ostašenkovas, Remigijus Pačėsa, Ramunė Pigagaitė, Vytautas Pletkus, Donatas Stankevičius, Algirdas Šeškus, Marija Šileikienė, Berta Tilmantaitė, Arturas Valiauga.

Paroda veiks iki 2016 m. sausio 3 d.
KKKC Parodų rūmų darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11.00 – 19.00 val.

Parašykite komentarą