„FiloCafé” klausia: ar tikrai visas pasaulis yra teatras?

Jaunimo asociacija Mediėdros* sausio 25 d., ketvirtadienį, 17.30 val. penktajame projekto „FiloCafé” susitikime kviečia diskutuoti gyvenimo ir teatro paralelių tema. Vakaro viešnia bus gerai žinoma teatro aktorė Virginija Kochanskytė, todėl „FiloCafé” klausimas skamba taip: „Ar tikrai visas pasaulis yra teatras?”

Garsusis Shakespeare’o teatro „Globe” credo „Visas pasaulis – teatras, o žmonės – tik aktoriai” mūsų laikų visuomenėms, gyvenančioms interaktyvaus skaitmeninio spektaklio režimu, tampa kasdienybę reprezentuojančiu kodu. XX a. antroje pusėje visuomenė, kasdieninis gyvenimas ir kultūra vis dažniau interpretuojami naudojant teatro modelį, apibūdinami pasitelkiant teatro metaforas. Tai padeda atskleisti sudėtingą, daugiasluoksnį, neautentišką šių laikų visuomenės pobūdį bei atskiro žmogaus egzistenciją tiek literatūroje, tiek filosofijoje, tiek mene. Ar esame pajėgūs atskleisti vyraujančius realybės suvokimo būdus, fiksuoti įvairias manipuliavimo tikrove strategijas, kritiškai žvelgti į šiuolaikinės visuomenės siūlomas mąstymo ir regėjimo formas? Galbūt mes tik esame aktoriai spektaklyje pavadinimu ,,Gyvenimas”? O gal esame savo pačių gyvenimų marionetės, tyliai stebinčios, kaip formuojami mūsų gyvenimo scenarijai, manipuliuojama vaidmenimis ir publikos reakcijomis, keičiamos ar derinamos tinkamos dekoracijos?

Apie teatro, literatūros, filosofijos ir gyvenimo paraleles diskutuosime kartu su Kauno dramos teatro aktore, režisiere, UNICEF Geros valios ambasadore, lietuviškojo žodžio puoselėtoja ir skleidėja, Klaipėdos universiteto docente Virginija Kochanskyte.

Laukiame Jūsų sausio 25 d., ketvirtadienį, 17.30 val. „Terminale – kavos studijoje” (Kurpių g. 7, Klaipėda). Susitikime prie karštos kavos ar arbatos puodelio pokalbiams įkvepiančioje aplinkoje ir turiningai praleiskime laiką su aistrą mąstyti puoselėjančiais ir skatinančiais žmonėmis!

* Mediėdros – tai jaunų, talentingų menininkų, kultūrinių industrijų kūrėjų ir medijų filosofų asociacija, kurios tikslas – kurti inovatyvius kultūrinių industrijų projektus Klaipėdos miestui. Pirmasis Mediėdrų projektas yra „FiloCafé” – filosofinių diskusijų klubas, kuriame dalyvauja Klaipėdos miesto akademinės bendruomenės nariai, mokslininkai, įvairūs menininkai ir kultūros atstovai, kviestiniai svečiai iš visos Lietuvos ir, žinoma, visi mąstyti bei diskutuoti mėgstantys miestiečiai.

Parašykite komentarą