Baroti galerijoje – Raimundo Urbono fotografijų paroda

2018 m. sausio 26 d., penktadienį, 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1, Klaipėda) atidaroma klaipėdiečio Raimundo Urbono (1963–1999) fotografijų paroda. Parodą pristatys VDA dėstytojas, filosofas, doc. dr. Tomas Kiauka.

raimundas_urbonas

Raimundo Urbono nuotrauka

Be fotomenininko Raimundo Urbono kūrybos neįsivaizduojama paskutinio XX a. dešimtmečio Klaipėdos meninio gyvenimo scena. Legendinės alternatyvios grupės „Doooooris” narys, garsaus Rytprūsių ciklo autorius, mitinio Gliukų teatro dokumentalistas, tiesiog kasdienybės daiktų alchemikas savo nuotraukomis pateikia ištraukas iš mus supančio pasaulio tėkmės, nejučia įtraukdamas į tai, kas lieka anapus žodžių. Šioje bežodėje vaizdų teritorijoje įvyksta laiko horizontalės ir amžinybės vertikalės sankirta, kurioje susitaiko laikinumo iliuzija – ko jau nėra – su amžinumo tiesa – kas yra visada. R. Urbono užfiksuoti vaizdai, kaip ištraukos iš nebūties, panardina žiūrovą į kitą būties dimensiją, sugrąžindami mums prarastą laiką, o kartu ir mums save pačius.

Tomas Kiauka

Baroti galerijoje eksponuojamoje R. Urbono fotografijų parodoje – rinktiniai darbai iš skirtingų kūrybos periodų ir ciklų. Paroda veiks iki 2018 m. vasario 21 d.

Parašykite komentarą