„FiloCafé” klausia: ar iš Kalėdų liko tik abstrakcija?

Gyvename laikais, kai pasauliniai prekybos centrai diktuoja Kalėdų šventimo madas, kai šventės vartotojiškoje kultūroje tampa prekybinių sandorių objektu, o tradicijos, papročiai ir archajiniai ritualai virsta paviršutiniška, subanalinta kasdienybės paįvairinimo atrakcija.

Ar kalėdinių girliandų šviesa nesukuria iliuzijos? Ar dirbtinė šviesa neužgožia tikrosios? Kokias Kalėdų pseudoprasmes sukuriame, remdamiesi prekybos logika? Ar materialusis švenčių pagrindas ir yra aliuzija į siekiamą atsinaujinimą: naujas daiktas – naujas ir aš? Ar galime suvokti svarbiausias Kalėdų filosofijos tiesas šiandien?

Į šiuos ir kitus klausimus bandysime atsakyti kalėdinėje Mediėdrų asociacijos* „FiloCafé” su Klaipėdos universiteto dėstytoju, Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto dekanu, etnologu, prof. dr. Rimantu Balsiu. Diskusijoje dalyvaus kiti filosofai, mokslininkai, menininkai, kūrėjai ir studentai!

Laukiame Jūsų gruodžio 21 dieną, 17.30 val. „Terminale – kavos studijoje” (Kurpių g. 7, Klaipėda). Susitikime prie karštos kavos ar arbatos puodelio imbieriniais sausainiais kvepiančioje aplinkoje ir turiningai praleiskime laiką su aistrą mąstyti puoselėjančiais ir skatinančiais žmonėmis!

* Mediėdros – tai jaunų, talentingų menininkų, kultūrinių industrijų kūrėjų ir medijų filosofų asociacija, kurios tikslas – kurti inovatyvius kultūrinių industrijų projektus Klaipėdos miestui.

Parašykite komentarą