Projektas „Deus ex Machina”: lėlių teatras su 3D technologijomis

Klaipėdos lėlių teatras kviečia šeimas į nemokamą tarpdisciplininį projektą „Deus ex Machina”, vykdomą kartu su Balstogės lėlių teatru, Vilniaus kameriniu ir Kauno valstybiniu lėlių teatrais. Uostamiesčio žiūrovai išvys interaktyvų spektaklį „JiJis” pagal lenkų dramaturgės Martos Guszniowskos pjesę „Ony”, 3D nuotraukų parodą ir patys galės sukurti savo lėlę, naudodamiesi 3D technologijomis išspausdintais elementais.

Spektaklis „JiJis” pagal populiarios lenkų dramaturgės M. Guszniovskos pjesę „Ony” bus rodomas lapkričio 16 d. 11 ir 14 val. Klaipėdos dramos teatro Mažojoje salėje. Dramaturgė M. Guszniovska kuria šiltus, linksmus, aukštyn kojom apverstus tekstus. Poetiškai lyrinis, nestokojantis humoro jausmo autorės pasakojimas įtraukia į neįprastą aštuonmečio Jijo pasaulio suvokimą ir gyvenimo kelionę. Spektaklį režisavo Agnė Sunklodaitė, Jacekas Malinovskis, atmosferinius garsus ir vizualinius sprendimus kūrė kompozitorius Antanas Jasenka ir scenografė Giedrė Brazytė. Vaizdo projekcijų autorius Mantas Bardauskas nugramzdins žiūrovus Jijo prisiminimuose. Spektaklio kūrėjai žada, kad netikėtame, kupiname nuotykių Jijo gyvenime, žodžių žaismėje ar filosofiniuose apmąstymuose kiekvienas atras ką nors sau.

Lapkričio 17 d. 10 ir 14 val. Klaipėdos lėlių teatre bus pristatyta projekto „Deus ex Machina” paroda ir kūrybinės dirbtuvės. Parodoje bus eksponuojamos talentingų teatro fotografų Krzysztofo Bielinskio ir Barteko Varzechos nuotraukos, kuriose užfiksuotos akimirkos iš Balstogės lėlių teatro spektalių pagal M. Guszniovskos kūrybą. 3D akiniai žiūrovams suteiks galimybę išvysti ypatingą nuotraukų grožį.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviai galės sukurti savo lėlę, naudodamiesi 3D technologijos išspausdintais elementais, bus pakviesti dėlioti didelio formato dėlionę bei žaisti didžiulį edukacinį stalo žaidimą. Be to, kiekvienas dirbtuvių dalyvis gaus dovanų žaidimą, kuris padės pratęsti vaizduotės kelionę savo namuose.

„Deux ex Machina” projekto tikslas – populiarinti žinias apie Lenkijos teatro meną ir lėlių teatrą, skatinti Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimą ir sutelkti visuomenę aktyviau dalyvauti kultūros procesuose, tačiau svarbiausias edukacinės veiklos tikslas – tai puikus šeimyniškas pobūvis.

Parašykite komentarą