Klaipėdos jaunimo teatro premjera – apie manipuliaciją ir žaidimą žmonėmis

Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai kviečia žiūrovus atviram pokalbiui apie tai, kas laviruoja tarp tikro ir dar nepažinto pasaulio. Klaipėdos „Kultūros fabrike” 2017 m. lapkričio 10 d. 19 val. intriguojanti premjera „Paskutinį kartą atnaujinta” – apie manipuliaciją ir žaidimą žmonėmis.

Paskutini_karta_atnaujinta

Klaipėdos jaunimo teatro archyvo nuotr.

Kalbėdami apie šį spektaklį, Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai neslepia susižavėjimo jo tematika ir žinute, kuria nori pasidalinti su žiūrovais. „Mūsų spektaklis kelia provokuojančius klausimus: kas gi yra tikra? Kas yra tiesa? O gal simuliacinė teorija tikra? Gal mes tikrai valdomi kažkokių kompiuterinių programų? O Dievas yra? O kas bus po mirties? O gyvybė baigiasi ties fizinės materijos mirtimi, ar tęsiasi toliau? Visus šiuos klausimus nagrinėja spektaklis”, – sako aktorė Kristina Švenčionytė, taip atskleisdama ir spektaklio formą – ji apibūdinama kaip provokacija, skatinanti mąstyti ir nelikti abejingam aplinkai, kuri formuoja mūsų nuomones ir požiūrius patiems to nepastebint.

„Paskutinį kartą atnaujinta” – tai manipuliacijų kokteilis šiuolaikiniam, drąsiam ir mąstančiam žmogui. Donatas Stakėnas kategoriškai žiūri į šią problemą ir ragina kiekvieną atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta aplink mus: „Kokia ta mūsų nuomonė yra šiandien? Jeigu mes ją taip lengvai pametame ir taip lengvai keičiame, jeigu mes galvojame, kad tikime vienu ar kitu dalyku, ar mes tuo iš tikrųjų tikime – ar tik įsivaizduojame, kad tikime?”

Spektaklis žiūrovus kvies persikelti į reklamos agentūrą, siūlys išbandyti savo sėkmę loterijoje ir provokuos klausimais apie karo naudą. Aktorė Asta Zacharovaitė išskiria tokią šiuolaikinę informacijos pertekliaus gyvenime problemą: „Gauname labai daug informacijos apie tai, kas vyksta aplink mus. Patikime vienais argumentais ir viena informacija, nors tai gali būti absoliučiai netiesa. Ir tas srautas yra toks didelis, kad mes tiesiog nebežinome, kur yra tiesa, o kur melas. Kuo galime tikėti, o kas mus apgaudinėja ir kam tai daryti yra patogu.”

„Turbūt mes viskuo tikime ir dėl to iš tikrųjų niekuo nebetikime”, – savo mintimi dalinasi aktorius Simonas Lunevičius. Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai kviečia į greitą, energingą ir įtraukiantį spektaklį, norėdama padiskutuoti su žiūrovais apie šių dienų problemas – pasidavimą aplinkos įtakoms, manipuliaciją, nuomonės išskydimą. Ar išdrįsi būti atviras ir pripažinti sau tiesą?

Spektaklio dramaturgės – Živilė Mičiulytė ir Marija Judzentavičiūtė. Vaidina: Simas Lunevičius, Justina Burakaitė, Donatas Stakėnas, Kristina Švenčionytė, Rugilė Latvėnaitė, Asta Zacharovaitė, Justina Vanžodytė-Šurajeva. Scenografė ir kostiumų dailininkė – Vita Eidimtaitė, asistentas – Justinas Intas.

Spektaklio „Paskutinį kartą atnaujinta” premjera vyks „Kultūros fabrike” (Bangų g. 5A, Klaipėda) 2017 m. lapkričio 10 d. 19 val. Bilietus galima įsigyti „Tiketos” platinimo vietose ir internetu.

Klaipėdos jaunimo teatro informacija

Parašykite komentarą