Džiazo festivalio programoje – pokyčiai

23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda apgailestaudama praneša, kad dėl netikėtos ligos į Klaipėdą šį savaitgalį neatvyks atlikėjas iš Kroatijos Daniel Čačija. Tačiau penktadienį suplanuotas įspūdingas pasirodymas kartu su dirigentu Pavel Klimashevsky, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniu orkestru, S. Šiaučiuliu, P. Stonkumi, E. Jonavičiumi ir E. Federavičiumi įvyks skubiai radus D. Čačiją scenoje pakeisiantį atlikėją.

Jonas_Sakalauskas1

Jonas Sakalauskas. Organizatorių archyvo nuotr.

„Kruizinių laivų terminale D. Čačija festivalio žiūrovams turėjo pristatyti Klaipėdai paruoštą specialią programą „Songs of Summerand Love”. Bet likus tik kelioms dienoms iki festivalio starto, dėl skubios gerklų operacijos atlikėjas atšaukė visus savo artimiausiu metu numatytus koncertus. Tačiau džiaugiamės, kad Klaipėdoje esama kūrybingų ir gerų žmonių bei dėkojame dainininkui ir kompozitoriui Jonui Sakalauskui, pasiryžusiam scenoje pakeisti susirgusį atlikėją iš Kroatijos bei atlikti visą jau anksčiau suplanuotą programą”, – teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Nuo 2016-ųjų Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovaujantis dainininkas ir kompozitorius Jonas Sakalauskas savo muzikinį kelią pradėjo kaip gitaristas, grojo įvairiose sunkiojo roko (blackmetal, doommetal, newmetal) grupėse ir taip pat kūrė muziką. Vėliau Vilniaus konservatorijoje baigė choro dirigavimo specialybę. Studijų metu daugiausia dainavo gospel ir jazz vokaliniuose ansambliuose, o taip pat ilgą laiką vadovavo Vilniaus konservatorijos populiariosios muzikos katedros gospelo chorui. Inicijavo ir rengė Vilniaus bigbendų ir diksilendų festivalį, Vilniaus gospelo festivalį, džiazo vokalistų konkursą SING UP, Džiazo maratoną per Lietuvą. 2010-aisiais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė operinio dainavimo studijas (prof. V. Noreikos klasė). Nuo 2004-ųjų dainuoja Lietuvos teatruose kaip operos ir miuziklo solistas, rengia kamerinės muzikos programas. Yra koncertavęs Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijos, JAV, Vokietijoje, Korėjoje, Kinijoje, Kazachstane, Rusijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Danijoje, Čekijoje, Vengrijoje ir t. t.

Plazdenančių burių prieskoniu pagardinta džiazo fiesta:

Daugiau nei 200 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, tarp kurių garsiausios pasaulio džiazo ir „world” muzikos žvaigždės, beveik trys dešimtys įvairių muzikinių pasirodymų ir koncertų, meninių projektų, renginių ar seminarų, kelios dešimtys burėmis pasidabinusių laivų bei šimtai džiazuojančius vėjus gaudančių buriuotojų ir, kas svarbiausia, dešimtys tūkstančių Klaipėdą užplūdusių gerą muziką mylinčių gerų žmonių, visa tai – 23-iasis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Šiemet Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kaip ir dera prie jūros gimusiam bei augusiam festivaliui, ir vėl bus pagardintas plazdenančių burių prieskoniu. Mat pirmąjį šių metų birželio savaitgalį Lietuvos uostamiestis taps ne tik džiazo, bet ir burlaivių regatos „Baltic Sail” uostu. 10 išskirtinių burlaivių –„Bryza H”, „Antica”, „Ark”, „Baltic Star”, „Zia” ir kt. – neabejotinai įkvėps jūrinės dvasios bei vasaros nuotaikos, o klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės ne tik jais grožėtis, bet ir juos aplankyti ar jais pasiplaukioti.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 1–3 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale.

Parašykite komentarą